Des de fa tres anys, l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), la Universitat del Videojoc, ofereix el Grau en Continguts Digitals Interactius (Developer), la primera titulació en videojocs i jocs aplicats de Catalunya. Aquests estudis universitaris s’adrecen especialment a futurs estudiants interessants en una formació especialitzada en la programació i el disseny de videojocs.

L’objectiu d’aquest Grau és la formació integral de futurs dissenyadors, desenvolupadors i productors de jocs. Per aquest motiu, assoliràs una formació dual, on combinaràs l’àmbit tecnològic amb el creatiu. És a dir, duràs a terme assignatures centrades en aspectes racionals (Ciències Bàsiques, Psicologia, Programació, Físiques, Intel·ligència Artificial, etc.) i alhora, en aspectes creatius (Disseny de jocs, Experiència d’ús, Taller de jocs, Mecàniques avançades de Jugabilitat, Interfícies d’ús, etc.). Aquesta suma de coneixements és imprescindible per esdevenir un professional d’èxit capaç de desenvolupar projectes multidisciplinaris de videojocs des de l’inici.

Així doncs, durant aquests estudis aprendràs a programar però, alhora, adquiriràs coneixements de disseny de jocs i habilitats en gestió de projectes i integració d’elements artístics. També seràs capaç de crear, dissenyar, desenvolupar i monetitzar jocs aplicats com els Serious Games i tot tipus d’aplicacions interactives, treballant sobre plataformes analògiques i digitals: jocs de taula, ordinador, smartphone, tablet, consola, realitats virtual i augmentada, etc. A més, aprendràs a treballar en equip, utilitzant metodologies àgils de gestió i desenvolupant el teu rol com a programador, en el si, de la indústria del videojoc, creant el teu projecte i esdevenint emprenedor des del minut zero.

Altre aspecte a destacar d’aquest Grau és el seu excel·lent professorat. Comptaràs amb  un equip docent procedent de l’àmbit del videojoc, els Serious Games i l’entreteniment temàtic. La majoria dels quals tenen el seu propi estudi de videojocs o bé, treballen per a una gran companyia del sector. Això comporta l’actualització permanent dels continguts i tecnologies, així com, una millor inserció laboral, un cop finalitzis aquests estudis. En aquest sentit, cal destacar que ENTI-UB disposa de convenis amb molts dels estudis i empreses del sector. A banda, aquesta Universitat forma part de dos importants projectes europeus de recerca com: la JamToday i GameBiz.

Aprèn a fer realitat el teu projecte des del primer curs; estudia el Grau Developer a ENTI-UB, la Universitat del Videojoc i converteix-te en un futur Developer-Game Designer amb coneixements de producció.