ENTI-UB entregarà al creador de PAC-MAN el Premi Llegenda a Gamelab 2015

Toru Iwatani, creador del popular joc PAC-MAN, rebrà el Premi Llegenda al Gamelab 2015, el congrés internacional del videojoc i de l’oci. Amb aquest guardó es vol reconèixer la seva aportació a la història de l’entreteniment i en reconeixement a tota la seva trajectòria. Aquest premi està patrocinat per l’Escola de Noves Tecnologies Interactives ENTI-UB, la Universitat del Videojoc. El nostre coordinador acadèmic, l’Òscar Garcia Pañella, serà qui farà l’entrega del guardó a Iwatani.

“Iwatani és un exemple a seguir per a qualsevol estudiant de desenvolupament de videojocs. La formació en aquest sector requereix de referents”, assegura Garcia Pañella, “no només per a no repetir errors del passat sinó també per a recuperar mecàniques de joc que, sostingudes sobre les bases de la psicologia, podem continuar aprofitant independentment de la plataforma tecnològica final. PAC-MAN i la seva jugabilitat són un exemple a seguir imprescindible, també en matèria artística”.

PAC-MAN o “come-cocos”, com és conegut a Espanya, desenvolupat l’any 1980, és un dels jocs de més èxit de tots els temps.