L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), la Universitat del Videojoc, t’ofereix la formació més completa i actualitzada en videojocs, jocs aplicats i entreteniment temàtic. L’any 2013, aquest centre universitari va ser el primer a impartir el Grau en Continguts Digitals Interactius (Grau Developer), convertint-se en la primera titulació universitària en jocs aplicats de tot l’Estat, especialment adreçada a programadors. Però això no és tot; l’any passat ENTI-UB va ampliar la seva oferta formativa amb el Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Grau Artist), centrat en la conceptualització de l’art i el disseny de jocs, videojocs, Serious Games i tot tipus d’aplicacions interactives.

Així doncs, a ENTI-UB tens la possibilitat d’encaminar el teu futur professional cap a l’àmbit de la programació o a l’artístic. Cal dir però que ambdues titulacions es retroalimenten i complementen, incloent-hi conceptes de codi i de disseny, respectivament. Centrant-nos en el Grau Developer, cal assenyalar que el seu objectiu és la formació integral dels futurs dissenyadors (Game Designers), programadors (Developer) i productors de jocs (Producer). Durant els quatre cursos d’aquesta formació, amb un total de 240 crèdits ECTS, aprendràs a conceptualitzar, dissenyar, desenvolupar i monetitzar tot tipus peces lúdiques i jocs aplicats. A més, a ENTI-UB treballaràs sobre totes les plataformes analògiques i digitals; combinant l’àmbit tecnològic amb el creatiu. Aquesta suma és imprescindible per convertir-te en un professional del joc i de les experiències memorables.

Des del primer dia de curs del Grau Developer, podràs posar en pràctica aquesta formació dual, a través d’assignatures com: Matemàtica discreta i estadística; Programació, Usabilitat i anàlisi de jocs; Tècniques d’intel·ligència artificial per a videojocs i d’altres més creatives com Modelatge d’escenaris, Disseny de videojocs o Interfícies d’Usos; essent capaç de desenvolupar projectes multidisciplinaris des del principi.

D’altra banda, cal destacar el Grau Artist, la formació integral dels futurs dissenyadors/es i artistes de jocs. Amb aquesta titulació, ENTI-UB va tornar a ser un centre pioner, oferint els primers estudis universitaris adreçats als artistes digitals de Catalunya amb una estructura acadèmica de tres cursos (180 ECTS). Durant aquests estudis, aprendràs a dissenyar videojocs i jocs aplicats per a tot tipus de plataformes digitals; adquiriràs les habilitats artístiques més adreçades al disseny i aprendràs a crear escenaris, ambients, paisatges, personatges, músiques i tot allò que et puguis imaginar.

Al llarg del Grau Artist, duràs a terme assignatures amb una clara aplicació real com: Teoria de la Imatge, Escenografia en Entorns 3D, Estètica del Cinema, Disseny Centrat en l’Usuari/a, Efectes Sonors en Videojocs i Produccions Digitals, Dibuix per a Produccions Digitals o Animació 3D, entre altres. Per tant, aprendràs les tècniques més innovadores per crear personatges o escenaris en 2D i 3D, complementant-ho amb paisatges i músiques.

A més tot són avantatges. Estudiaràs amb un professorat expert i vinculat professionalment a la indústria del videojoc; crearàs prototipus des del primer dia de curs; aplicaràs la metodologia del learning by doing, és a dir, aprendràs fent, a partir de projectes reals; tindràs l’oportunitat de fer pràctiques a empreses punteres de l’àmbit dels videojocs com: Ubisoft, Digtal Legends, King, Kerad Games, PlayBenefit o Blitworks, etc., i també es fomenta el teu aprenentatge actiu i esperit emprenedor, entre molts altres aspectes.

No t’ho pensis més. Encamina amb èxit el teu futur professional; estudiant a ENTI-UB, la Universitat del Videojoc.