En el procés de desenvolupament d’un videojoc, la iniciativa creativa és un aspecte clau, cada joc busca innovar i sorprendre a un públic molt exigent, que sempre demana nous models de jugabilitat i idees fresques.  És per això que en els últims anys s’han desenvolupat noves tècniques per evitar la repetició d’idees i de processos ja establerts. Una d’aquestes tècniques, i possiblement la que més acceptació ha tingut ha estat la de les Game Jams.

Les Jams són una trobada dels integrants que participen en la creació d’un joc (programadors, artistes…) que té com a objectiu el desenvolupament d’un primer prototip de joc en un curt període de temps. Tots els equips tenen definida la disciplina o la idea sobre la qual han de desenvolupar el projecte.

És important la limitació de temps perquè és precisament la pressió temporal el que fa que el cervell pugui pensar noves idees i reaccionar a més velocitat, augmentant el rendiment individual i col·lectiu de manera considerable. En definitiva, de treure el millor de cada professional i canalitzar el talent.

L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) forma part de la prestigiosa xarxa internacional JamToday, composta per 25 partners internacionals. Aquest organisme internacional dóna suport a la creació, desenvolupament i implementació de jocs educatius. JamToday és la primera xarxa europea dedicada exclusivament al desenvolupament de videojocs i col·labora en la creació de Jams arreu del continent.

Tots els alumnes del Grau en Continguts Digitals Interactius, podran gaudir de l’experiència de les Jams a l’ENTI-UB, la universitat dels videojocs i dels Serious Games. I és que creiem que és molt important que els alumnes puguin desenvolupar els seus propis projectes de videojocs de manera autònoma. Tant és així, que a part de les Jams aplicades a temàtiques concretes, tots els alumnes desenvolupen el seu propi projecte des del primer minut que arriben a la nostra universitat.

De fet, ENTI-UB col·labora en l’organització de 3 Game Jams properament. El 10 de març tindrà lloc #Arktek, una sessió dedicada als jocs aplicats als sectors de la construcció i l’arquitectura, amb la col·laboració del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona.

El 14 d’abril serà el torn pels videojocs en els sectors de l’hoteleria i el turisme,  amb l’Hotel Escola de Sant Pol de Mar. El 5 de Maig, l’ENTI-UB amb la col·laboració de l’Hospital del Mar organitzarà una edició de ‘Serious Games for Health’, on l’àmbit de la salut serà el protagonista.