Durant el Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Grau Artist) d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc, aprofundiràs en mecanismes creatius per generar l’art conceptual i el disseny del joc, així com, l’edició sonora, el modelat 3D i l’animació de personatges i efectes físics. Des de primer curs, treballaràs l’art des dels seus vessants analògic i digital i l’aplicaràs als videojocs, als jocs aplicats i a tot tipus d’aplicacions interactives, també en mobilitat. A més, treballaràs sobre totes les plataformes analògiques i digitals, sempre combinat l’àmbit artístic amb el disseny de jocs i experiències memorables.

Sens dubte, l’objectiu d’aquesta titulació és la formació integral dels futurs/es dissenyadors i artistes digitals. Per això, duràs a terme assignatures en Art (Imatge i Gràfica, Cinema i Transmèdia, Escenografia Digital, Dibuix conceptual, Il·luminació d’Espais Sintètics, etc.) així com en Creativitat (Disseny de Jocs, Experiència d’Ús, Taller de Jocs, Mecàniques Avançades de Jugabilitat, Interfícies d’Ús, etc.). Aquesta formació permet que dissenyis projectes multidisciplinaris de videojocs molt aplicables, tant en l’àmbit estrictament lúdic com en d’altres: esport, medicina, fisioteràpia, educació o màrqueting, sempre vinculant-ho tot amb la seva aplicació real.

A més, en aquest Grau s’aplica el learning by doing, és a dir, aprendràs fent sobre la pràctica, sobre projectes reals. Per això, des d’un inici crearàs el teu prototipus i treballaràs en equip, utilitzant metodologies àgils de gestió, descobrint el teu rol en el si de la indústria del videojoc i esdevenint emprenedor/a des del minut zero. També, cal dir que s’introdueix  progressivament l’anglès a les assignatures per facilitar la teva incorporació al mercat global.

Finalment, no podem deixar de banda que tindràs l’oportunitat d’aprendre les últimes tendències de la indústria del videojoc de la mà d’un professorat expert, vinculat professionalment al sector. Fet que garanteix l’actualització permanent dels continguts i de les eines necessàries per a una creació artística excel·lent, així com, una millor inserció laboral, un cop finalitzis aquest Grau.

Si vols aportar el teu talent a la indústria del videojoc i innovar amb nous productes artístics; estudia el Grau Artist a ENTI-UB, la Universitat del Videojoc.