Demà 13 de desembre a les 19 h, s’inaugurarà l’exposició ‘Espectres’ a la Virreina Centre de la Imatge. Es tracta d’un projecte d’investigació, dut a terme per un grup d’alumni i professors de Bau: Montse Casacuberta, Raül Maldonado, Claudio Marzà, Jorge Luis Marzo (coordinació), Blanca Pia, David Ricart i Marina Salazar, amb la col·laboració especial de Carla Sevillano, una alumna del Grau en Continguts Digitals Interactius (Grau Developer) d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc, que ha aportat els seus coneixements com a VR designer i developer.

Aquesta original proposta, produïda conjuntament per La Virreina Centre de la Imatge; BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona i GREDITS (Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social), consistirà en una instal·lació interactiva que proposa un recorregut a través de diferents plans o entorns convidant a l’usuari a reflexionar sobre la relació entre la mort física i la digital i els avatars que ens representen. La mostra plantejarà inquietants interrogants com per exemple: què passarà amb els nostres avatars quan hàgim mort? Són immortals o també han de morir? Què passarà amb tot el data que estem generant cada dia?

En definitiva, la presentació expositiva Espectres ens farà reflexionar sobre el futur de la nostra imatge digital, plantejant tota una sèrie d’aspectes que no ens deixaran indiferents. Informa’t en aquest enllaç.