Skip to content

La BSO de “El fred que crema” feta per Francesc Gener, professor del grau PMSIE

La BSO de “El fred que crema” feta per Francesc Gener, professor del grau PMSIE

Francesc Gener, professor de l’assignatura Orquestració MIDI del Grau en Producció de Música i So per a la Indústria de l’Entreteniment al’ENTI-UB és a més compositor de bandes sonores, entre elles la banda sonora de la pel·lícula “El fred que crema” dirigida per Santi Trullenque i nominada als premis Gaudí a la categoria de Millor Pel·licula.

El Francesc ens ha explicat algunes de les característiques de la música per a “El fred que crema”.

La música de la peli és molt de contrastos , doncs així ho demana la distribució dels personatges principals en cadascun dels grups que formen . Tenim , d una banda els perseguits ( polonesos que fugen del règim nazi), d altra banda els nazis i finalment els membres del poble on s ubica l acció .

Passem del lirisme melòdic d un violí i un xelo solista per reflectir la tristesa d uns personatges als quals els ha tocat viure en el lloc que els ha tocat i en les circumstàncies que els ha tocat , a l agressivitat i duresa de les percussions de fusta i als sons electrònics per il·lustrar la duresa de les condicions de vida del lloc i la seva influència sobre la gent. Aquesta duresa serà la que anirà influenciant i anirà canviant al comandament nazi de la zona fins gairebé fer lo embogir . En aquest punt , la música que caracteritza al comandament nazi , s’anirà transformant fins agafar tota la cruesa i radicalitat de la gent de la muntanya i el seu tipus de vida .

Dos tipus diferenciats de música que s acaben fonent en un de sol per a la conclusió final de la pel·lícula .

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!