Skip to content

La necessitat per una formació continuada dels professionals del sector.

El darrer informe que va presentar el DEV (Desarrollo Español de Videojuegos) el passat mes de març ja ho afirmava, la indústria dels videojocs com a valor cultural d’art i tecnologia, continua amb ple creixement en quant a la facturació a nivell mundial (uns 150 mil milions de dòlars el 2019), i en la creació de llocs de treball qualificat entre els joves.

A casa nostra, i en concret l’Àrea metropolitana de Barcelona, són ja gairebé 150 les empreses de videojocs acreditades. És un privilegi ser un referent europeu i mundial, on empreses multinacionals com Ubisoft, Gameloft, King, Social Point, Scopely, Tilting Point o bé Madbox, són clars exemples que hi ha una aposta forta, potent i consolidada del sector de videojocs a la nostra geografia catalana.

Per altra banda, cal reconèixer projectes fets a casa nostra com ara “Grisde Nomada Studio, que el va aconseguir el premi al millor joc d’impacte als The Game Awards 2019. O bé empreses ja consolidades com “Novaramai “The Breach Studiosi emergents com “Altered Matter(Etherborn) i “Herobeat Studios(Endling) per la seva projecció internacional.

Aquest 2020 està sent un any de transició. Per un costat l’arribada de la tan esperada nova generació de consoles per part de Sony i Microsoft, el boom del cloud-gaming o streaming (mercat de jocs al núvol) amb una forta aposta d’un nou agent que entrarà com Google amb la seva plataforma de jocs Stadia, nous models de negoci basats en la monetització i F2P (free-to-play) games, i sense oblidar nous reptes com la VR, AR i XR, ens portarà a un futur molt prometedor i expectant.

En resposta a aquestes necessitats, ENTI-UB està fent una aposta forta per formar talent creatiu i amb ambició. Una oferta educativa per recent graduats de graus i cicles en videojocs o bé treballadors actius amb una formació de més qualitat, basada en l’especialització en diferents camps com el game design, art, animació i programació. 

Aquesta formació es basa en cursos, postgraus i màsters impartits per veterans professionals amb una gran trajectòria a la indústria dels videojocs, i que es pot consultar a través de la nostra web.

I en aquest sentit vull animar a tots aquells estudiants o professionals en actiu a que aprofitin qualsevol oportunitat per especialitzar-se en el camp que més els agradi, i consultar o preguntar sobre els diferents programes que tenim disponibles.

David Darnés – coordinador de l’Àrea de Màsters i programes de formació continuada a ENTI-UB, la Universitat del Videojoc de Barcelona creada el 2013.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!