Skip to content

La revolució del Big Data en el sector dels videojocs

La revolució del Big Data en el sector dels videojocs

Vivim en la societat de la informació i el Big Data, un fenomen que ens permet conèixer dades concretes que revelen diversos aspectes ocults de l’univers digital. Aquesta també és l’era dels videojocs, un sector en constant creixement que multiplica la seva facturació i el seu impacte any rere any. Però, quina és la relació entre el Big Data i els videojocs? Com interactuen aquestes tecnologies i quins són els beneficis que en podem treure?

 

Sabem que els videojocs sumen milions de nous jugadors cada any, una xifra creixent que genera una gran quantitat de dades constantment, que alhora són gestionades a través de diferents eines Big Data. Facilitant-nos, d’aquesta manera, entendre quin és el comportament de cada jugador. Gràcies a aquesta tecnologia podem extreure informació molt precisa sobre el jugador, el joc i la sessió, i cadascun d’aquests factors ens poden ajudar a perfeccionar l’experiència de joc, però també ens permeten explotar un gènere determinat i obtenir una perspectiva de com funciona el mercat.

 

El Big Data ens permet analitzar – amb gran detall – aspectes que fa uns anys quedaven totalment fora de l’abast dels creadors de videojocs, com veure en quines parts del joc s’inverteix més temps, on es queden bloquejats els jugadors i quines tendències agraden més. Les principals dades que es recopilen giren entorn del control de sessions, els temps de joc i les interaccions socials, possibilitant solucionar errades que pugui presentar el joc i generar mètriques personalitzades.

 

Alguns experts del sector consideren que hi ha tres tendències clau que marcaran el futur dels videojocs: el Big Data, la realitat augmentada i el social gaming. Si utilitzem el Big Data per a crear experiències enriquidores per a l’usuari, podrem aconseguir un producte molt més personalitzat i adaptable. En aquest punt, els algoritmes poden ajudar-nos a mesurar les habilitats dels jugadors, com per exemple la seva visió, agressivitat, agilitat, consistència i versatilitat. Si compartim aquests resultats amb els usuaris, els jugadors també podran conèixer els seus punts dèbils permetent-los millorar i utilitzar estratègicament els seus punts forts.  

 

Amb l’aparició dels smartphones els usuaris generen un flux constant d’informació sobre quins són els seus gustos, quant de temps passen amb el dispositiu, quina és la seva ubicació i les seves preferències. Si tenim en compte que el sector dels videojocs és majoritàriament digital, entenem perquè les empreses mostren un creixent interès per accedir i interpretar aquesta informació. Els experts saben que l’anàlisi del Big Data pot determinar si un videojoc tindrà més o menys èxit i per tant, pot fer el nostre videojoc més popular o comercial. De fet, s’ha demostrat que el benefici que s’obté d’un videojoc pot incrementar-se segons la interpretació que es faci d’aquestes dades, aconseguint millorar-lo canviant els temps de joc, els gràfics o el seu desenvolupament intern.

 

En definitiva, aprendre a analitzar i interpretar el Big Data és essencial pels professionals de la indústria del videojoc, i la demanda d’experts amb coneixements i formació en anàlisis de Big Data que ajudin a aquestes empreses va en augment. Si us interessa conèixer quina és la millor oferta formativa del sector del videojoc i el Big Data, visiteu la nostra pàgina web i descobriu tot el que ENTI, centre adscrit a la Universitat de Barcelona us pot oferir.

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!