Skip to content

Les classes no s’aturen. ENTI-UB segueix treballant a distància!

Seguint la resolució SLT/719/2020 del Govern de la Generalitat de Catalunya del 12 de març sobre les mesures a prendre per al control de la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2, ENTI-UB tanca les portes de les seves instal·lacions i atura temporalment totes les activitats lectives presencials a partir del 13 de març.

Des d’aquest dia i fins a nova ordre de les autoritats competents, les activitats docents d’ENTI-UB es realitzaran per via telemàtica pel mitjà o plataforma que cada professor estimi més adient al seu temari.

Utilitzem el campus virtual per compartir documentació i referències, proposar activitats i discutir-les a través de fòrums. A més, posem a l’abast dels professors una varietat d’aplicacions de videoconferència i altres eines que els permeten impartir les matèries diàriament de forma online i síncrona, gravar-les, resoldre dubtes a nivell de grup i atendre els estudiants de forma individual.

/

Direcció acadèmica supervisa diàriament l’activitat docent, recull feedback de professors i alumnes i genera un registre de bones pràctiques que comparteix setmanalment amb el claustre.

A continuació us donem informació de servei relacionada amb el COVID-19 per ajudar-vos a prendre totes les mesures de protecció adequades.

Malgrat la situació actual, des d’ENTI-UB volem transmetre una sensació de normalitat i tranquil·litat, alhora que posem a la vostra disposició la següent informació sobre les recomanacions i mesures dictades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Què he de fer si crec que he agafat la COVID-19?

En cas de contagi, la malaltia COVID-19 molt probablement serà lleu (malestar general, febre i tos). Com passa amb la grip, en el cas d’emmalaltir per coronavirus SARS-CoV-2, la majoria de les persones la passen a casa, sense cap complicació. Si requereixes atenció urgent pel coronavirus SARS-CoV-2, recorda trucar al 061. Per a consultes generals el telèfon on pots trucar és el 012.

Enllaç Canal Salut

 

Què puc fer per protegir-me de la COVID-19?

Cal quedar-se a casa amb confinament.

Estem en fase d’alerta i en conseqüència s’ha obligat a la població a mantenir el confinament i evitar sortir si no és estrictament necessari. Tot i així, en cas d’haver de sortir de casa et recordem les mesures higièniques bàsiques, útils per prevenir la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 i per evitar la grip o qualsevol altra infecció respiratòria aguda similar:

  • Renta’t les mans freqüentment amb aigua i sabó (mínim durant 20 segons) o amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evita tocar-te els ulls, el nas i la boca amb les mans brutes.
  • Evita el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Evita compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) o altres objectes sense netejar-los degudament.
  • Mantingues una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapa’t la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renta’t les mans seguidament.
  • Renta i desinfecta freqüentment els objectes i les superfícies.

Aquestes mesures també protegeixen enfront de malalties respiratòries freqüents com la grip. Per evitar la infecció, a Catalunya no cal prendre mesures especials amb els animals ni amb els aliments.

Què he de fer si he tornat d’una zona de risc?

Actualment la classificació de l’OMS de la situació ha activat el nivell de pandèmia i progressivament s’han anat detectant zones amb casos de transmissió comunitària.

Si el teu estat general és bo, segueix les indicacions de les autoritats sanitàries.

Tot i així, observa el teu estat de salut durant els 14 dies posteriors al viatge i si presentes símptomes com febre, dificultat per respirar, tos o malestar general, queda’t a casa i comunica per telèfon als serveis sanitaris l’antecedent de l’estada a una zona de risc. Utilitza el següent enllaç per fer una autovaloració o truca al 061 (urgències) o al 012 (consultes generals).

Com posar-me en contacte amb ENTI-UB si tinc dubtes o preguntes?

Els nostres canals de comunicació segueixen oberts. Si tens preguntes sobre com pot afectar el confinament el calendari acadèmic, les activitats docents, etc. posa’t en contacte amb nosaltres a través del telèfon de secretaria 933 233 664 o el correu electrònic info@enti.cat

 

Recursos d’àmbit nacional

  • Test facilitat pel Canal Salut de la Generalitat de Catalunya per saber si pots tenir el Coronavirus
  • Què és el Coronavirus? Vídeo Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

Recursos d’àmbit global

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!