Skip to content

Les principals sortides professionals del CFGS DAM-VIOD

Les principals sortides professionals del CFGS DAM-VIOD

Programació DAMVIOD

Les principals sortides professionals del CFGS en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma perfil Videojoc i Oci Digital estan gairebé totes emmarcades dins el sector TIC, en el perfil de programador/a. De fet, aquest és el perfil que aglutina un 37% de totes les demandes laborals dins el sector TIC ja que les empreses informàtiques de consultoria, disseny i programació aporten el 65% de les ofertes laborals. Per tant, és evident que ja sigui en el sector videojocs o fora d’ell, el CFGS DAM-VIOD és una via ràpida d’entrada al món laboral amb un perfil molt buscat.

Però quines són les principals sortides professionals? Aquelles per les que aquest cicle superior et prepara de manera més específica? Et presentem algunes d’elles.

Tècnic/a de desenvolupament de videojocs

La programació i creació de videojocs és una de les principals sortides professionals del cicle. A més de dominar els entorns de creació de jocs com Unity o Unreal, el/la graduat/da en DAM-VIOD aprèn llenguatges d’alt i baix nivell com Java, Python, C++ o C#. Per tant els permet emprendre projectes de creació de programari de tot tipus i per a tota mena d’objectius. A tots els skills de programació, se li han de sumar els relatius al disseny de joc, imprescindibles per poder crear jocs apassionants i divertits.

 

Tècnic/a de desenvolupament de jocs aplicats

Els coneixements de Game Design, imprescindibles per a crear bons videojocs, fan al graduat/da apte per a entrar en el creixent mercat dels Serious Games, els jocs aplicats i la gamificació. Són jocs i aplicació de les tècniques dels jocs per a crear productes per molts sectors: educatius, formatius, de salut, per hoteleria i turisme, etc… I cada cop són més les empreses que opten per convertir part de la seva comunicació en format de joc.

Tècnic/a de desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils

Dintre de la formació en programació, hi ha la possibilitat d’especialitzar-se en la programació per a dispositius mòbils i tauletes. Aquest és un camp en constant creixement ja que als dispositius coneguts per tots, com els smartphones o consoles portàtils, se sumen els wearables, smartwatches, smartbands, etc… Un ecosistema creixent de dispositius digitals que necessiten a programadors/es per a crear contingut específic.

Tècnic/a de back-end

El graduat/da en DAM-VIOD està preparat per a la creació, millores i manteniment dels sistemes de back-end: els què donen suport a un producte digital o plataforma informàtica. Són totes aquelles aplicacions de la part de servidors que permeten gestionar la relació entre un proveïdor i els seus clients. Parlem des de la creació de botigues online, a la gestió de les compres dintre d’una aplicació o videojoc fins als servidors que aquests necessiten per funcionar.

Tècnic/a en playtesting (QA)

Els tècnics en QA són un element imprescindible per a totes les empreses de videojocs. Són els encarregats de testar que tot funciona correctament, detectar els errors i a més saber i donar pistes de com arreglar-los. Per això aquesta no és una plaça simplement pensada per a “gamers”, si no que sol ser l’entrada a la indústria de molts recents graduats i graduades. Degut a això, poden aportar el seu coneixement sobre el funcionament i la programació a la resolució i depuració d’errors, fent molt més fàcil i ràpida la feina de les empreses.

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!