Skip to content

Les recomanacions de videojocs per l’estiu dels coordinadors d’ENTI-UB

Durant l’estiu i les vacances tindrem força temps per descansar, desconnectar i jugar més que mai als nostres videojocs preferits. Però a ENTI-UB els jocs són tant una passió com part de la nostra feina i element d’estudi, així que us farem unes petites recomanacions basats en els punts forts que aquests jocs amaguen al seu interior.

Així que jugueu, divertiu-vos i apreneu!!

Ghost of Tsushima (PS4 – 2020)

El joc de Sucker Punch és un dels grans noms de l’any. Una aventura d’exploració i món obert ambientada en el Japó feudal en plena invasió mongol.

EL PUNT FORT: La sensació d’immersió en un període històric recreat fins el més mínim detall.

 

The Last of Us 2  (PS4 – 2020)

La continuació del gran èxit de Naughty Dog del 2013 ha tornat amb polèmica degut a la identitat sexual de diversos dels personatges importants de la trama.

EL PUNT FORT: La narrativa. Com la història lliga actes passats durant diferents èpoques de la vida de la protagonista i com el joc ens fa partícips de la història jugada des dels 2 bàndols oposats, recurs que no se sol veure en els videojocs.

 

Control ( PC, PS4, XONE – 2019)

Un dels èxits de Remedy amb una història sobre agències federals, fenòmens paranormals i familiars desapareguts que ens fa pensar en tot moment en Expedient-X.

EL PUNT FORT: El bon treball en relació amb el tractament de les físiques. Tant des d’un punt de vista de sistemes de partícules per explosions, guspires, efectes de fum i boira, explosions; Com pel que fa a la “mecànica de sòlids rígids” i és que gairebé tot és interactiu, modificable, llençable. Evidentment afegir-hi les fractures i és que els canvis de topologia en geometria en temps real són matemàticament molt exigents i complexes i han aconseguit fer-ho funcionar TOT en una PS4. Crec que té molt a veure amb el bon fer dels programadors/es de motors d’inferència numèrica (o “solver’s”) per a poder simular alhora que es pinta. És gairebé un somni fet realitat!

 

Carrion ( PC, SWITCH, XONE – 2020)

Un joc d’horror que per un cop ens posa en la pell del monstre sorgit d’abismes insondables que busca venjar-se dels humans que l’han invocat.

EL PUNT FORT: Fer divertit i interessant el control d’un personatge que no s’assembla res a un humanoide.

Destroy all humans! (PC, PS4, XONE, STADIA – 2020)

El remake d’un clàssic de la paròdia del cinema d’invasors espacials. Originalment del 2005 per a PS2, arriba ara a les noves generacions en un remake actualitzat que conserva humor i clucades d’ull a clàssics del gènere des de “La Guerra dels Mons” a “Mars Attack”

EL PUNT FORT: L’ús de l’humor i les referències conegudes per tal de situar un joc d’acció i alienígenes en el marc de referència cultural de la ciència ficció més pulp.

 

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!