Skip to content

Masterclass de Ramón Mirabet als alumnes del grau de producció musical

Masterclass de Ramón Mirabet als alumnes del grau de producció musical

Masterclass de Ramon Mirabet

La Masterclass de Ramon Mirabet és una de les que ha despertat més interès entre els alumnes.

Ramon Mirabet és un artista català que canta en anglès, afincat entre el soul i el folk, que gaudeix ara de l’èxit a casa nostra que li arriba després d’una atzarosa vida musical que l’ha portat dels carrers de París, al triomf televisiu a França i a un retorn als carrers en defensa de la seva essència com artista.

Amb 4 discs a l’esquena, l’últim Free! del 2022, i gràcies al professor Toni Xuclà, la Masterclass de Ramon Mirabet tenia com objectiu resoldre dubtes dels alumnes sobre com assolir els teus objectius com a músic i en Ramon tenia clara una cosa: podia respondre d’una manera o una altra segons quin fos l’interès dels alumnes. Si tenies interès en la fama i l’èxit et donaria uns consells, però si el teu objectiu era ser fidel a les teves idees artístiques, et respondria d’una altra manera.

De fet era molt clar en un aspecte: la seva pròpia història no hauria de servir d’exemple ja que mai recomanaria a ningú repetir el seu camí: no tenir cap planificació, no tenir uns bons coneixements musicals més sòlids ( repetia que la seva música era en realitat molt senzilla a nivell compositiu i que sovint els músics que l’acompanyen a gravar són molt millor músics que ell), no saber usar un ordinador per fer producció o intentar fer carrera cantant en anglès.

Es va iniciar la masterclass de Ramon Mirabet amb un resum de la seva vida i les influències musicals que va tenir de petit per part de la família, i el més destacable i sorprenent ( en algú que es dedica a cantar davant de milers de seguidors) és com va reconèixer que tenia pànic escènic, una gran vergonya a tocar el piano ( un dels seus primers instruments) si hi havia algú a la mateixa habitació, i molt menys cantar.

Descartada per tant una carrera musical, es va dedicar a un estudi que no tenia per ell cap mena d’interès però que va ser la plataforma per passar un Erasmus a Europa, a París. Allà s’interessa per l’escena de música al carrer ( protegida per l’ajuntament i amb molt seguiment per la població local) i en una ocasió, junt a un dels músics a qui seguia les seves actuacions al carrer es va posar a cantar. La reacció entusiasta del públic el va convèncer i va ser l’argument per vèncer de mica en mica la seva vergonya.

Un cop retornat de l’Erasmus, i decidit a ser músic, agafa guitarra i marxa cap Anglaterra per aprendre anglès prenent-s’ho com una aventura. Treballa de cuiner, de cambrer, etc… durant 6 anys i acaba a Bristol, un poble molt enfocat a la música, on tothom coneix algú que canta o toca en algun grup.De nou a casa, certes circumstàncies el faran presentar-se a un talent show musical i quedar tercer. Això desperta en ell les ganes de gravar un disc, però des del programa i la productora Warner Music volen potenciar el seu personatge més a l’estil “Latino” cosa que ell rebutja.

Per tal de poder-se finançar la primera maqueta acabarà 3 anys a París de nou integrant-se als carrers com un músic més a les escales del Sacre Coeur. D’aquesta època explica Mirabet que s’havia de seguir un protocol ben establert entre els músics il·legals ( que no pagaven taxa per tenir permís per tocar), i estar a bones tant amb els policies del barri com amb les màfies locals. Entre tocar i vendre maquetes ( que gravava amb l’ordinador al carrer  mentre feia temps per tenir ocasió de tocar) diu Mirabet que podia treure uns 500€ al dia.

A Barcelona pot gravar ja la seva primera maqueta a Silvestre, amb Marc Parrot que li diu que la seva música està molt bé però que cantant en anglès li costarà fer-se forat cosa que ell ( i ara es lamenta un xic ja que fer-ho en castellà o català li seria més fàcil) encara el fa rebel·lar-se més i seguir cantant en anglès.

A partir d’aquí i de sortir a programes com a RAC1 amb Jordi Basté o el programa de l’Andreu Buenafuente arriba finalment a treure el seu primer disc amb Warner ( Happy days, 2013) i durant 10 anys ha pogut viure dels concerts fent créixer una base de fans molt fidel que l’ha portat fins on és avui en dia.

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!