Skip to content

Masterclass «Distribució Musical Digital: de l’estudi als fans» a càrrec de The Orchard

Masterclass «Distribució Musical Digital: de l’estudi als fans» a càrrec de The Orchard

Albert Torres (VP Latin) i Claudia Ochoa (Directora Mèxic), en representació de The Orchard, distribuïdora digital independent de Sony Music i líder al sector, van donar una Masterclass sobre el paper de les distribuïdores musicals que va ser seguida tant pels nostres estudiants a ENTI Sound com pels estudiants d’AMERIKE a Mèxic.

Els assistents van aprendre com donar a conèixer la seva música a través de la distribució digital; des del contingut i el màrqueting fins a les opcions de distribució i segells, passant pels aspectes legals que cal tenir en compte com a artista.

Per començar la sessió es va explicar què és i quin paper juga una distribuïdora digital dins l’ecosistema de la indústria musical. Seria el cas de The Orchard, fundada l’any 1997 i amb oficines a 45 països de tot el món. La distribuïdora digital s’encarrega de rebre la música dels artistes o segells discogràfics i distribuir-la a plataformes digitals com Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer, Youtube, Vevo, Shazam, etc. Això permet que l’artista no hagi de pujar de manera individual la seva música a cada plataforma.

Existeixen 2 tipus de distribuïdores digitals:

· Distribuïdores DIY ( Do It Yourself): la millor opció per artistes autoeditats amb poc volum de negoci. Un exemple popular seria CDBaby.

· Distribuïdores full-service: la millor opció per artistes amb cert volum de negoci i per a segells discogràfics independents. Seria el cas de The Orchard.

El paper d’aquestes distribuïdores digitals és fer arribar la teva música als teus seguidors i oients, de manera ràpida i fàcil. Com artista això significa poder-te centrar més en la música i deixar la distribució en mans de professionals especialitzats.

Albert Torres i Claudia Ochoa també van parlar d’altres temes d’interès per a qualsevol artista, com per exemple quines són les tendències actuals de la indústria musical.

Finalment, van compartir una sèrie de consells enfocats a l’artista d’avui en dia, dels quals n’hem seleccionat 5:

1. Dona’t a conèixer a les xarxes socials com ARTISTA

Si no et mostres com un artista, serà difícil que els teus seguidors escoltin la teva música. No consumiran la teva música i tampoc es traduirà en un futur com ventes d’entrades per a concerts i actuacions.

2. Col·labora amb altres artistes

D’aquesta manera compartiràs la teva xarxa de fans amb al de l’altre artista i viceversa. Però compte! Les col·laboracions han de tenir certa connexió. Si les col·laboracions són forçades el teu públic ho notarà i l’efecte pot ser negatiu.

3. Defineix la teva estratègia de màrqueting

Tot artista pot comptar amb «finestres d’oportunitat». Per exemple: posicionar-te en una playlist rellevant o tenir viralitat a TikTok poden presentar una oportunitat temporal. No obstant, si no tens una estratègia de màrqueting darrera, no tindrà gairebé impacte a la teva carrera a llarg termini. Tenir una bona estratègia és essencial per garantir l’èxit!

4. Troba el teu nínxol

Literalment tot el món coneixia Michael Jackson o Freddy Mercury, però no tothom coneix a Bad Bunny o The Weeknd. No intentis fer música per a tots els públics si no la que tu sentis, la que t’expressa, i dirigeix-te al públic que connecti amb ella.

5. Sigues tu mateix

No tinguis por a mostrar-te al món ni de mostrar la teva música. Molts artistes amb talent mai s’enlairen per por al rebuig. No siguis un d’ells!

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!