Alumnes dels graus CDI i CAVJA de la nostra escola han iniciat “Ludum Journal”, una revista que posa el focus en el Game Design i que va adreçada als estudiants de videojocs i als interessats en saber cóm funcionen els jocs per dintre.
Aquesta revista online ja ha publicat el seu primer número, dedicat als jocs de plataformes, i que podeu llegir a la seva web.
Hem parlat amb ells per conèixer millor aquest projecte i aquí teniu l’entrevista.
Qui sou els integrants de la revista i quins perfils d’ENTI teniu ( CDI, CAVJA, etc…)?
Som un grup de 10 estudiants de CDI i 2 de CAVJA. Si us interessa saber exactament qui som, en aquest enllaç hi podeu trobar tota la informació: https://www.ludumjournal.com/inicio/sobre-nosotros
Tots heu col·laborat en el contingut i format o cadascú ha anat cap a una responsabilitat diferent? ( redacció, maquetació, disseny, etc…)
Els estudiants de CDI vam començar amb el projecte i vam redactar el contingut del primer número. Més endavant es van incorporar els dos estudiants de CAVJA que es van encarregar principalment de la maquetació i el disseny. Si més no, en el pròxim número tenim pensat ampliar les seccions i que cadascú en tingui una de pròpia.
Com sorgeix la idea d’aquesta revista?
La idea va ser plantejada pel nostre professor Joan Pons a les classes de Game Design. Nosaltres ens havíem plantejat una cosa similar, però va ser gràcies a ell que vam aconseguir tenir una idea clara, la vam impulsar i la vam dur a terme.
Quins són els temes i objectius?
Cada número tracta un tema específic (per exemple, el primer número parla sobre el gènere dels plataformes) del que se’n parla en les diverses seccions i articles. Generalment ens centrem en l’àmbit del game i level design, però que també parlem del desenvolupament de videojocs en general. L’objectiu de la revista és ajudar als dissenyadors proporcionant informació útil, fent recomanacions, analitzant jocs i tractant temes més complexos que serveixin d’ajuda, tant com descobrir la doctrina del game design i motivar a futurs desenvolupadors a endinsar-se a la indústria.
A quin públic va dirigida? ( altres estudiants de cursos sobre vj, públic general interessat, …)
La revista queda dividida en dues parts: les seccions (apartat més aviat divulgatiu) i els articles (àmbit acadèmic). El públic al que va dirigida la revista són sobretot desenvolupadors i periodistes del sector. Si més no, qualsevol persona aficionada als videojocs en pot llegir la majoria del contingut sense dificultats.
Quin format té, periodicitat i de quina manera es pot accedir?
La revista està en format web. La idea és treure un número cada 3-6 mesos. S’hi pot accedir des de:
Crec que en algun moment em vàreu comentar que la intenció era que la seguissin fent altres estudiants d’ENTI-UB. És per tant un projecte que no seguireu més enllà de les vostres graduacions? Que la idea és que sigui “una revista de l’escola”?
Si. Ens agradaria que, al graduar-nos, la revista segueixi, però la idea és que es vagin afegint altres estudiants a la iniciativa, no només d’ENTI-UB sinó també d’altres centres.
Quins reptes heu tingut que superar per donar a llum aquest primer número? Com heu decidit el contingut?
El major repte ha sigut alhora de crear la pàgina web i aconseguir un domini ja que ningú de nosaltres tenia experiència prèvia en aquest àmbit.
El primer dia vam decidir entre tots el tema principal del primer número i cada membre de la revista va escollir la seva secció o article. Ja que era el primer número a tots ens va semblar bona idea començar amb la temàtica del gènere de plataformes, ja que és un dels gèneres principals que millor defineixen el videojoc.
Parleu-me del contingut del primer número, què hi podem llegir?
En el primer número hi trobem 6 seccions i 3 articles.
En les seccions hi trobem anàlisis de diferents jocs de plataformes, des de clàssics fins a més moderns. També entrevistes a exalumnes, estudi de diferents crowfundings, ludografies de grans dissenyadors i un recull de llibres, articles i vídeos que ajudaran a entendre el disseny d’algunes de les superproduccions de Nintendo.
En quant a els articles acadèmics el primer es centra en com fer que un joc de plataformes se senti bé i fluid al jugar-lo.
Els altres dos s’allunyen de la temàtica de plataformes per centrar se més en la narrativa.
Voleu afegir alguna cosa més? Endavant.
Tenim pensat aprofitar l’estiu per treure el segon número de cara al inici de curs, aquest cop enfocat en els shooters.
web: https://www.ludumjournal.com/
twitter: https://twitter.com/ludumjournal (@ludumjournal)