Del 6 al 9 d’octubre, el recinte firal de Montjuïc acollirà la primera edició de la Barcelona Games World (BGW), organitzada per l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI). L’objectiu d’aquest esdeveniment és convertir-se en la gran fira de la indústria espanyola del videojoc. Aquesta cita s’adreça tant a professionals com a públic general i estarà dividida en quatre grans àrees temàtiques: l’espai Games Expo, on trobaràs totes les novetats de les principals marques de videojocs; el Games Pro, exclusiu per a professionals; el Games Arena, que es convertirà en l’escenari de les millors lligues i competicions i el Games Party, un espai obert per gaudir del street food, el relax i l’oci.

El primer dia de la fira, el 6 d’octubre, estarà reservat únicament per als professionals del sector. A l’espai Game Pro, es desenvoluparan conferències, seminaris, taules rodones i best practises de marques prestigioses d’aquest àmbit per inspirar a nous talents. En aquest context, els desenvolupadors independents podran exposar els seus projectes davant inversors nacionals i internacionals que estaran disposats a escoltar-los i oferir-los finançament i acords de partnership per llançar les seves noves propostes.

Els dos següents dies de la Barcelona Games World estaran oberts a tot el públic. A l’espai Games Expo, podràs ser el primer a conèixer i provar les novetats en videojocs de les marques més conegudes abans de la campanya de Nadal. Hi seran presents els pròxims llançaments de les companyies més potents com Sony, Nintendo, Microsoft, Bandai Namco, Electronic Arts, etc. També podràs trobar altres zones dedicades a les propostes més alternatives o indies; a l’estil Retro, on et traslladaràs als anys 80, tornant a gaudir dels videojocs clàssics; a la Realitat Virtual, podràs experimentar i descobrir les últimes tendències en VR; als Mobile Games, ideal per conèixer els nous jocs per a dispositius mòbils o als Games learning, amb oferta formativa per convertir-te en un expert.

Altres dos espais destacats de la BGW seran el Games Arena, on es congregaran els eSport. En aquest espai, la LVP (Lliga de Videojocs Professional) celebrarà les semifinals i la final nacional que dóna accés a les Challenge Sèries europees de League of Legends. Hi haurà també competicions de la lliga Game eSports amb fins a 15.000 euros en premis, i així mateix hi haurà tornejos de la Lliga PlayStation que organitza Sony; i finalment, el Games Party, una zona oberta amb capacitat per a 1.000 persones, que serà escenari de diverses propostes lúdiques relacionades amb la cultura manga, youtubers, DJs, actuacions musicals, esdeveniments de cosplay i la gastronomia més informal de l’street food, ideal per gaudir d’una estona de temps lliure mentre comenteu les vostres impressions de la BGW.

Anteriorment, aquesta fira se celebrava a Madrid, però en aquesta nova edició s’ha decidit traslladar-la a Barcelona, essent la primera vegada que se celebra a la capital comtal a un recinte de 50.000 metres quadrats. El gran espai i el seu ambiciós programa pretenen convertir aquest esdeveniment en una fira de referència en l’àmbit nacional i internacional, amb vocació d’anar creixent i consolidant-se en futures edicions.

 

Vine a gaudir de la Barcelona Games World, la gran fira dels videojocs a Barcelona! Consulta tota la informació en aquest enllaç.