Del 6 al 8 de maig, tindrà lloc una nova edició de la JamToday-Game Jam, organitzada per l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) i el Citilab de Cornellà de Llobregat. La temàtica d’enguany seran les matemàtiques, enteses com una branca del coneixement necessària per dissenyar jocs i videojocs increïbles. Per tant, aquesta Game Jam pretén superar un gran repte: perdre la por a les matemàtiques i animar als i les joves a dedicar-se als camps  STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). La ciència, la programació no només està reservada a unes poques ments il·luminades. Tots i totes podem arribar a ser pensadors computacionals jugant i dissenyant jocs educatius, relacionats amb les matemàtiques. Com afirmava el científic i matemàtic Seymour Papert, pioner de la intel·ligència artificial: “Aprendre matemàtiques té més a veure amb implicar-se, enamorar-se i fer que amb explicar”.

Així doncs durant tres dies, tindreu l’oportunitat de treballar en equip per dissenyar les vostres peces lúdiques amb una forta base matemàtica. Les millors propostes seran premiades, el 8 de maig a partir de les 16 h. Enguany, cal destacar l’important protagonisme d’ENTI-UB, a través de la participació d’Òscar Garcia Pañella, Coordinador Acadèmic d’ENTI-UB i de diversos professors d’aquesta Universitat com: Jordi Radev, Enginyer informàtic, especialitzat en intel·ligència artificial; Jordi Targa, Llicenciat en Electrònica Industrial i graduat Multimèdia; Jordi Serra, Dissenyador de jocs i desenvolupador de projectes de gamificació i finalment, Jordi Campos, professor de matemàtiques a ENTI-UB.

Aquesta Game Jam, s’emmarca en el projecte JamToday, la primera xarxa paneuropea, dedicada al disseny de jocs aplicats. Aquesta iniciativa reuneix a diferents tipus d’actors, com ara clústers creatius, empreses de jocs, educació, instituts de recerca, institucions del sector públic, municipis, etc., i desenvolupa la Game Jam a diversos països d’Europa. És a dir, mentre té lloc la JamToday a Barcelona, en paral·lel, es desenvoluparan altres sessions a diversos països europeus. Per tant, tindreu l’oportunitat de connectar-vos internacionalment per interactuar i seguir-les.

Animeu-vos a perdre la por a les mates i inscriviu-vos a la JamToday-Game Jam d’ENTI-UB i el Citilab en aquest enllaç. Us esperem!