Si estàs pensant a desenvolupar la teva carrera dins del sector dels videojocs, a continuació et repassem els motius pels quals estudiar a ENTI-UB, la Universitat del Videojoc, que compta amb una àmplia oferta educativa cobrint tots els perfils professionals de la indústria. A continuació t’expliquem els elements més característics:

  • Primera universitat dedicada única i exclusivament als videojocs: ENTI-UB va ser el centre educatiu pioner i de referència en oferir estudis en disseny i desenvolupament de videojocs. Això suposa que la Universitat disposa d’una llarga experiència en la formació de professionals i bona relació amb altres actors de la indústria. En paraules d’Iván Fernández Lobo, fundador del Gamelab: “Gràcies a ENTI-UB, Barcelona ha millorat la seva marca de formació especialitzada en videojocs”.
  • Oferta formativa completa: Un dels altres aspectes característics d’ENTI-UB és la seva oferta de 360 graus, que cobreix totes les necessitats del sector. Els estudiants del Grau en Continguts Digitals Interactius (Developer) i Grau en Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (Artist) compartiran instal·lacions amb altres estudiants amb els mateixos interessos, alumnes del Grau en Producció de Música i So per a la Indústria de l’Entreteniment, del Màster en Música i So per a Experiències de l’Entreteniment, del Màster en Producció i Emprenedoria de Continguts Digitals i de Cicles Formatius de Grau Superior.
  • La Universitat dels Videojocs i dels Serious Games: El fet de compartir espais amb alumnes d’aquestes titulacions fa que els alumnes puguin gaudir de sinergies entre els diferents àmbits i treballar conjuntament en projectes, amb cada perfil professional especialitzant-se en el seu àmbit. Per altra banda, com ENTI-UB aposta decididament pels Serious Games, també podran crear videojocs aplicats a altres sectors que espremen al màxim els avantatges de la gamificació.
  • Desenvolupa el teu propi videojoc:  Des del primer dia de classe els estudiants començaran a treballar en el seu propi projecte. Treballaran en equip, aplicant els coneixements de les assignatures i els mateixos rols i programari informàtic que s’utilitzen en el dia a dia de la indústria del videojoc professional. 
  • Equip docent vinculat al sector: El professorat d’ENTI-UB està en permanent contacte amb la realitat de la indústria. Tots els professors segueixen desenvolupant videojocs i altres productes interactius en els seus propis estudis de videojocs o en les principals empreses. Alexander Paschall (Epic Games) i Carlos Coronado (desenvolupador indie multipremiat) són només dos exemples.
  • Suport a l’emprenedoria. Els plans d’estudi dels Graus estan clarament enfocats a promoure l’esperit emprenedor de l’alumnat, entenent la situació del sector i realitzant anàlisis de mercat abans de publicar els videojocs. D’aquesta manera, els estudiants duran a terme un aprenentatge actiu, coneixent de prop la realitat de la professió abans de finalitzar els seus estudis.
  • Pràctiques a les millors empreses Els alumnes d’ENTI-UB tenen  l’oportunitat de dur a terme les pràctiques acadèmiques a empreses tan importants del sector com: Ubisoft, Digtal Legends o King, entre moltes d’altres. Tant és així que els estudiants acaben treballant en aquestes empreses.