Skip to content

Perfils professionals en la indústria dels videojocs: present i futur

Perfils professionals en la indústria dels videojocs: present i futur

La indústria dels videojocs és un sector que compta amb la gran sort de tenir una alta demanda de professionals especialitzats. Precisament per això, és molt important enfocar els estudis des d’un primer moment cap al camí que es vol seguir. Més enllà dels estudis de Màster i Postgrau, que ja tenen una naturalesa d’especialització per si sola, a l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) trobaràs que tant els estudis de CFGS com els estudis de Grau parteixen d’aquestes necessitats i et permeten començar la teva formació completament focalitzada en el que vols fer.

Si ets un/a apassionat/da dels videojocs, l’oci digital o les animacions 3D, però encara no saps cap a on podries especialitzar-te, des d’ENTI-UB et podem oferir l’orientació que necessites.

T’agradaria programar aplicacions, videojocs i serious games per a diferents plataformes o programar i dissenyar el seu back-end? T’encantaria dissenyar, crear, programar i treure al mercat el teu propi videojoc? No t’ho pensis, el CFGS en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma són els estudis que estàs buscant. Aquest nivell avançat de programació et permetrà crear videojocs i jocs aplicats 2D i 3D en tota mena de llenguatges i motors (engines). Al mateix temps, rebràs les eines necessàries per aconseguir habilitats vinculades a l’emprenedoria i treballar de tècnic de desenvolupament, de back-end o de Playtesting (QA).

En canvi, si el que t’interessa és generar animacions 2D i 3D, programar en llenguatges d’alt nivell o conceptualitzar projectes des del primer esbós, el CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius serà el que millor et podrà ensenyar a elaborar projectes reals per aplicar al món de l’entreteniment i l’espectacle, la museologia, l’educació, la medicina, l’esport, el màrqueting, etc. Vols estar preparat/da per treballar amb empreses vinculades a altres àmbits? No t’ho pensis, apunta’t a aquest CFGS i treballa de dissenyador/a o en animació digital.

Busques una formació més completa? Descobreix els nostres graus:

Si vols ser DEVELOPER… GRAU EN CONTINGUTS DIGITALS INTERACTIUS

Primers i únics estudis de videojocs acreditats per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. Aprèn tot el procés de creació i desenvolupament de videojocs: conceptualitzar, dissenyar, produir i gestionar peces lúdiques, però també Serious Games, adreçats a cobrir el sector dels Jocs Aplicats.

Si vols ser ARTIST… GRAU EN CREACIÓ ARTÍSTICA PER A VIDEOJOCS

Si el que t’interessa és conceptualitzar l’art i el disseny de jocs, videojocs, jocs aplicats (Serious Games) i tota mena d’aplicacions interactives aquest és el teu grau. A més a més, al final dels teus estudis també podràs aplicar els teus coneixements a plataformes de mobilitat.

Si vols ser MUSIC PRODUCER… GRAU EN PRODUCCIÓ DE MÚSICA I SO PER A LA INDÚSTRIA DE L’ENTRETENIMENT

Enlloc més trobaràs aquesta formació universitària, ja que és pionera en l’àmbit de la producció musical, les noves tecnologies i el disseny de so. Així com la seva aplicació als continguts digitals dins de la indústria de l’entreteniment, especialitzant-se sobretot en música per a publicitat, cinema i videojocs.

 

Si encara no ho tens clar, al llarg del curs organitzem diferents Jornades de Portes Obertes Online perquè puguis conèixer de primera mà la nostra oferta formativa. L’equip docent de l’escola t’explicarà la metodologia learning by doing que caracteritza al nostre centre així com les característiques principals del Pla d’Estudis i els diferents projectes d’èxit que han nascut aquí. També hi participen antics i actuals alumnes que compartiran la seva experiència per tal d’ajudar-te a acabar de decidir quin és el teu camí dins el món dels videojocs i els serious games.

 

Visita la nostra pàgina web i descobreix tot el que l’única universitat especialitzada en el sector dels videojocs et pot oferir. Vols més informació o vols apuntar-te a les jornades de portes obertes? Escriu un correu a info@enti.cat o truca al 933 23 36 64, rebràs assessorament personalitzat de tot el que t’interessa.

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!