El passat dijous 21 de gener, professors de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) van participar en la jornada: ‘Videojocs, llibres i developers’ a la llibreria Gigamesh de Barcelona. L’acte es va dividir en dues parts, oferint dos punts de vista: el dels autors de llibres especialitzats en videojocs i el dels creadors.

Durant el primer torn, Oriol Boira (Vida Extra); Antón Planells (Videojuegos y mundos de ficción) i Daniel Del Olmo (Letras pixeladas) van centrant-se en la seva pròpia experiència com a autors de llibres sobre videojocs. També van fer referència a jocs com: “Journey” i “Portal” i com aquestes peces lúdiques, els van motivar a escriure sobre aquest àmbit. El toc nostàlgic va venir de la mà d’Oriol Boira, professor d’ENTI-UB, que va recordar els jocs en blanc i negre com: ‘Super Mario Land’ per a la mítica Game Boy. Sens dubte, l’atractiu món dels videojocs propicia que cada cop, es publiquin més llibres sobre aquest sector i també, que hi hagi més investigació.

Seguidament, va ser el torn dels Developers amb els professors i col.laboradors d’ENTI, Carlos Coronado, creador del guardonat Mind: Path to Thalamus; Samuel Molina (Fukuy) amb Extralife, gravat a ENTI-UB i finalment, David Jaumandreu, creador d’Undercoders. Tots ells van aprofitar per explicar les seves experiències personals sobre el procés de creació i disseny d’un videojoc. A grans trets, van tractar els següents aspectes: els videojocs i els llenguatges interactius i els aspectes en què més es fixen quan juguen a videojocs. També, van fer referència a la seva pròpia experiència: als èxits i fracassos, i finalment van subratllar la important aportació dels llibres especialitzats en videojocs als mateixos jocs.

Si no vau poder assistir; aquí us deixem el vídeo sobre aquesta I Jornada de Videojocs, llibres i developers.