A l’assignatura de tècniques d’animació amb captura d’imatge fixa del CFGS d’ENTI hem realitzat un projecte de stop motion. Es tracta d’una tècnica d’animació que consisteix a capturar fotografies consecutives d’un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia, de manera que visualitzant-les ràpidament sembla que l’objecte es mogui. La temàtica ha estat sobre els videojocs.

L’alumnat del CFGS d’ENTI de la classe de primer curs s’ha agrupat en “productores” de 4 persones sota el nom de directors cinematogràfics reconeguts per tal d’aprofundir en les seves obres i cronologia, com per exemple: Tim Burton, Stanley Kubrick, Quentin Tarantino, Steven Spielberg, entre d’altres…

Havien de seguir un procés de pre-producció, on la creativitat hi jugava un paper important, realitzar esbossos així com l’storyboard i la carta de rodatge previs a la realització del treball. En aquesta fase eren molt importants la planificació general, la temporització dels plans, el càlcul del nombre dels fotogrames, determinar l’espai i els personatges necessaris, entre altres factors a tenir en compte.

Seguidament es van centrar en la producció amb l’enregistrament del material (les fotografíes). I per finalitzar, es va tancar el procés amb la post-producció amb programes específics, per realitzar l’edició final: el bolcat d’imatges a l’ordinador, el muntatge amb l’àudio, una entradeta inicial i els crèdits finals del clip animat.

Assignatura: Tècniques d’animació amb captura d’imatge fixa

Curs: Primer CFGS

Professor/a: Teresa Vidal Peig