A l’assignatura d’Història dels Videojocs de ENTI hem realitzat un projecte de “timeline”, és a dir d’anàlisi documental al llarg del temps, projecte gràcies al qual hem explorat alguns títols rellevants del mon del joc, del videojoc i del joc aplicat des dels anys 60 del segle XX.

En aquest sentit, l’alumnat ENTI de la classe de primer curs es va agrupar en “clans” de 5 persones que havien de decidir temàtica. Entre les disponibles, en genèric: videojocs de plataformes, carreres, “marcianitos”, aventures gràfiques, d’estratègia, en primera persona, etc. i jocs aplicats (Serious Games) en camps diversos i de molt interès i impacte com la medicina (Games 4 Health), l’educació (Edugames), la fisioteràpia i els esports (Exergames), la Neurociència (Braingames), els mitjans de comunicació i el periodisme (Newsgames), la publicitat (Advergames), etc.

Els nostres alumnes ENTI es decidiren finalment per temàtiques com els jocs en primera persona, jocs de rol, jocs amb personatges femenins i jocs en salut, per comentar-ne alguns.

Escollida la temàtica, els “clans” d’estudiants haurien d’examinar almenys 50 títols distints, provar que havien jugat a almenys la meitat al llarg del procés de recerca i treballar un pòster i un vídeo promocional de 30 segons del seu treball (aquest darrer, un “teaser” de producció pròpia) amb estètica pròpia i original així com un bon acabat professional.

Se’ls avaluarien característiques i prestacions com la estructura del mural (infografía), la facilitat de lectura i intel•ligibilitat del que s’exposava i la coherència dels exemples seleccionats. A ENTI sempre des de l’aprenentatge “fent”, el realisme i l’aplicació així com el ”Above & Beyond!!!”.

Assignatura: Història dels Videojocs
Curs: Primer
Professor/a: Dr. Oscar García Pañella