Quantes hores a la setmana dediquem als videojocs?

El sector dels videojocs passa pel seu millor moment. Gràcies al ‘boom’ dels Smartphones i a la bona salut de les consoles, cada vegada hi ha un percentatge més elevat de la població que juga regularment i que mostra interès per la indústria. De fet, els videojocs són la primera opció d’oci audiovisual a Espanya, amb 15,8 milions de jugadors el 2017.

Segons dades de l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) els espanyols dediquen una mitja de 6,6 hores a la setmana a videojocs, principalment a títols d’acció, esport i shooters.

Espanya, amb Barcelona al capdavant,  s’ha convertit en un hub europeu de desenvolupament de videojocs. Cada cop més empreses escullen la ciutat catalana com a seu (King, Social Point, Ubisoft…), fet que dinamitza el sector i ajuda també a propostes locals.

Una d’aquestes iniciatives que està començant a recollir els fruits de l’èxit és ‘Garage 51’, un estudi de videojocs format per estudiants del Cicle Artist que està treballant en un videojoc d’acció de samurais contra esperits ambientat en el Japó Medieval. Aquesta startup ha estat present aquests dies al Barcelona Games World gràcies a una beca d’excel·lència acadèmica d’ENTI-UB.

En aquest sentit, cal recordar que el juny passat, l’empresa va obtenir un fons de 80.000 euros del ICEC per tal de desenvolupar el projecte.