Si t’agrada tot allò relacionat amb el món dels videojocs, el Grau en Continguts Digitals i Interactius de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), centre adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), et dóna les claus per aprendre a crear i desenvolupar videojocs, amb una visió holística. Durant aquest Grau descobriràs pas a pas com conceptualitzar, dissenyar, produir i gestionar peces lúdiques, i els anomenats ‘Serious Games’, jocs amb un caràcter multidisciplinari, aplicats a l’àmbit de l’educació; la salut; empresarial; comercial, entre d’altres.

A més, durant el Grau d’ENTI-UB, també aprendràs a treballar en equip, a utilitzar metodologies àgils de gestió, a descobrir el teu rol en el si de la indústria del videojoccreant el teu projecte-, i a esdevenir emprenedor des del minut zero. Precisament, durant la darrera edició de la DemoDay, celebrada a Barcelona el passat 29 de maig, els alumnes del Grau i del Cicle d’ENTI-UB van presentar els seus millors projectes de Videojocs i ‘Serious Games’ del curs 2014/2015.

Així doncs, des d’un primer moment com alumne d’aquest Grau posaràs en pràctica els coneixements que vas adquirint. Això t’atorgarà la suficient experiència per facilitar el teu accés al mercat de treball. De fet, un cop finalitzis el Grau d’ENTI podràs optar a un ampli ventall de sortides professionals. Les principals són com a futur dissenyador de videojocs (Game Designer); artista (Artist) o productor (Producer) de jocs.

Però també podràs esdevenir: Desenvolupador d’Aplicacions per a Web o Dispositius Mòbils; Desenvolupador Cross-Media o instal·lacions interactives; Productor o Cap de projecte en Continguts Digitals Interactius; Dissenyador de Nivells (Level Designer); Especialista en simulació i realitat virtual (Developer); sense oblidar, les opcions més emprenedores com la de muntar el teu propi estudi de desenvolupament i programació de videojocs.

Finalment, cal remarcar que malgrat el context de crisi econòmica, el creixement de la indústria del videojoc és imparable. De fet, el sector dels videojocs català ha facturat 70 milions d’euros el 2014 i ha aglutinat 89 empreses que han donat feina a 983 treballadors, segons el Pla de Cultura Digital 2014-2016 de la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

Les dades parlen per si soles: El llibre blanc del desenvolupament espanyol dels videojocs, destaca que els últims anys, Catalunya i, més concretament Barcelona, s’ha convertit en un viver d’empreses de videojocs i ‘social games’ amb empreses líders en el sector espanyol com King, Social Point i Akamon.

Així doncs, si t’apassionen els videojocs amb el Grau en Continguts Digitals i Interactius d’ENTI-UB, ho podràs convertir en la teva professió i treballar en un sector amb àmplies perspectives de futur.