La prestigiosa Harvard Medical School i l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) van signar un acord de col·laboració, al març de 2015, per tal d’unir la tecnologia dels videojocs amb la salut. ENTI-UB és la primera escola universitària de tot l’estat, especialitzada en videojocs, Serious Games i entreteniment temàtic. Precisament, això va despertar l’interès de Harvard que, es va posar en contacte amb ENTI-UB, a través de les xarxes socials.

A partir d’aquí, es va establir una àrea de treball comú amb l’objectiu de fusionar la tecnologia mòbil i la dels videojocs amb la salut. Fruit d’aquest acord, del 25 al 29 d’abril, tindrà lloc a Barcelona, el primer curs sobre Serious Games for Health de la Harvard Medical School, on ENTI-UB participa activament, a través del seu Director Acadèmic, Òscar Garcia Pañella que formarà part de l’equip docent, juntament amb Yuri Quintana, professor de la Universitat de Harvard.

Aquest curs sobre Serious Games for Health és una formació innovadora i única, doncs és la primera que s’ofereix a Espanya especialitzada en jocs aplicats a la salut. L’objectiu principal d’aquest curs és acostar el professional de la medicina, la infermeria, la fisioteràpia o les ciències de l’esport al treball amb aquest tipus d’aplicacions, intentant que progressivament, les incorporin al seu dia a dia mèdic. Així doncs, gràcies a aquest acord i a la participació d’ENTI-UB en aquest curs, aquesta universitat es consolida com el referent dels jocs aplicats a Barcelona en l’àmbit de la salut.

De fet, ENTI-UB és l’única universitat especialitzada en videojocs que contempla al seu itinerari formatiu els Serious Games, tant al Grau en Continguts Digitals Interactius (Developer), adreçat a programadors; com al nou Grau en Creació i Producció Digital (Artist), adreçat a artistes digitals de videojocs; o al CFGS Superior en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius amb un clar enfocament a l’entreteniment temàtic i als jocs aplicats.

Finalment, cal destacar que ENTI-UB està vinculada amb interessants projectes europeus com la Jam Today, el GameBiz o el Dutch Game Garden. Això garanteix una actualització constant i alhora, estar en contacte amb potents projectes del sector, establint networking internacional.

No ho dubtis més, estudia a ENTI-UB, una universitat directament relacionada amb la prestigiosa Harvard i importants projectes europeus.