Ets un nostàlgic dels videojocs dels 80 i 90? Doncs, no et perdis del 6 al 9 d’octubre la 4a edició de la RetroBarcelona, la fira de la tecnologia i el videojoc clàssic, que enguany es desenvoluparà en el marc de la Barcelona Games World al recinte firal de Montjuïc. Així doncs, disposarà d’un espai de 6.000 metres quadrats per rememorar les tecnologies i jocs, amb els quals, vam passar i continuem passant bones estones. En aquesta ocasió, L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) tornarà a col·laborar activament en aquest esdeveniment, doncs els alumnes d’aquesta Universitat faran de voluntaris en aquesta fira.

Durant la RetroBarcelona, podràs gaudir dels seus quatre espais principals: Conferències, Zona de joc, Museu i Mercat de carrer. A la zona de conferències, participaran convidats amb interessants ponències com la de Gonzo Suárez, creador de Commandos en Pyro Studios, però també hi haurà els creadors de Maldita Castella, Locomalito i Gryzor, que parlaran del seu pròxim videojoc, Verminest. A la Zona de jocs, et trobaràs amb més de 50 màquines recreatives i amb alguns dels més importants clàssics de la història de l’oci Arcade. En aquest marc, també se celebrarà la Primera Lliga de Flippers i pinballs de Barcelona, ​​en la qual, els mestres de tot el país podran reptar-se i descobrir quins són els millors jugadors. I això no és tot, també t’esperen interessants campionats de Super Mario Kart de Super Nintendo, Super Street Fighter II Turbo i Windjammers d’Arcade entre molts altres títols amb premis i retransmissions en directe.

D’altra banda, també podràs gaudir d’una àmplia zona d’exposició al Museu, on podràs veure una exposició de més de 250 videoconsoles, totes documentades i etiquetades, repassant tota la història del sector al llarg dels seus 42 anys. Un bonic i emotiu viatge al passat per recordar velles vivències. Des de la primera de la història, la Magnavox Odyssey, fins a la setena generació de videoconsoles. Podràs contemplar en viu la primera videoconsola de Nintendo, la primera de Sega, curioses consoles Pong, videoconsoles espanyoles, o altres japoneses que mai van aparèixer pel nostre país, així com videoconsoles portàtils i accessoris curiosos.  I finalment, un dels imprescindibles de tota fira de videojocs: el Mercat de carrer, on podràs adquirir aquell article que encara et falta a la teva col·lecció.

Enguany i com ja és tradició, també hi haurà espai per a la solidaritat dins la RetroBarcelona, amb la iniciativa de ‘Videojocs per aliments’, organitzada per ASUPIVA. L’objectiu és superar les positives xifres de l’edició anterior, durant la qual, es va aconseguir recaptar sis tones d’aliments no peribles que van ser donats al Banc d’Aliments de Barcelona.

Un darrer aspecte a destacar és que la RetroBarcelona, ​​com la Barcelona Games World, començarà el dia 6 d’octubre, però aquest primer dia de la fira estarà reservat únicament pels experts del sector. Els següents dies estaran oberts a tot el públic.

Reviu la màgia dels videojocs més clàssics amb la RetroBarcelona. No t’ho pots perdre! Més informació en aquest enllaç.