La participació de les dones en l’àmbit dels videojocs ha crescut considerablement. De fet, a Espanya ja representen el 47% del conjunt de jugadors; però, en canvi, aquesta xifra no es trasllada a l’àmbit professional, on la presència femenina continua sent molt inferior; només treballen en aquest sector un 22%. Precisament, per aquest motiu, es va fundar Women in Games (WIGES), una associació amb l’objectiu de promoure i donar visibilitat a les dones desenvolupadores de videojocs.

La Coordinadora del Grau Artist d’ENTI-UB, la Universitat del Videojoc, Teresa Vidal forma part d’aquest col·lectiu. La seva col·laboració ha estat a nivell fundacional de l’associació i també, en temes de formació, per tal de promoure i organitzar cursos, aportant els seus coneixements en art i disseny de videojocs, perquè resultin interessants i fomentin l’educació i l’interès per la tecnologia per part de les dones.

Tenint en compte l’essència de Women in Games, els seus principals objectius es poden resumir en: promoure i donar visibilitat a les dones d’aquest sector; mostrar la veu i l’opinió de les dones d’aquesta indústria; convertir-se en un lloc de trobada i networking; trobar un espai de reflexió dins de la comunitat; defensar els drets de les dones professionals del sector i incentivar les dones en camps tecnològics i a la indústria.

Finalment, cal dir que l’any passat WIGES es va mostrar molt activa. El seu primer gran esdeveniment va ser al Mobile World Centre, on van organitzar una sessió sobre l’apoderament femení en l’àmbit dels jocs digitals amb expertes del sector. Al juliol al Campus de Madrid, també van celebrar una segona edició de l’esdeveniment Women in Games, amb una trobada destinada a promoure la integració de la dona en el món del videojoc, centrant-se principalment en l’ocupació en si. A més, també van oferir diverses taules rodones, conferències, etc. Enguany, també estan preparant una agenda amb esdeveniments mensuals que publicaran a la seva web i a xarxes socials com Facebook i Twitter. Us anirem informant!

En aquest enllaç, podeu consultar la web de Women in Games i estar al dia de totes les novetats.