Extracte de les recomanacions d’Albert Cuesta -consultor digital del diari Ara- sobre el millor del Mobile World Congress 2014.

 

1. Mark Zuckerberg. L’entrevista en directe del periodista David Kirkpatrick al conseller delegat de Facebook va ser l’acte més concorregut del MWC.

 

2. IBM. L’altra estrella d’aquesta edició del MWC ha estat Virginia Rometty, la consellera delegada d’IBM.

 

3. Intel. L’antropòloga australiana Genevieve Bell, directora de recerca en experiències d’usuari a Intel, va fer al MWC una interessant intervenció. El vídeo de la sessió no està disponible, però sí una entrevista que li van fer després a Bell. I potser us interessi aquesta xerrada sobre ‘La vida secreta del Big Data‘ que va fer Bell en una altra convenció recent.

 

4. Mozilla. La fundació promotora de la web oberta amb el seu navegador Firefox té el suport de diverses operadores i fabricants de dispositius per al seu sistema operatiu mòbil Firefox OS, també basat en la web.

 

5. Samsung. La presentació multitudinària del Galaxy S5, els rellotges Gear 2 i el braçalet Gear Fit, el dilluns 24 al Centre de Convencions Internacional de Barcelona al Fòrum.

 

6. Nokia. Dilluns a les 8.30 h, Stephen Elop revelava a l’estand de Nokia al pavelló 3 del MWC el secret més mal guardat del sector: el primer ‘smartphone’ Nokia amb sistema Android.

 

7. Ericsson. En aquesta presentació a premsa i analistes, Hans Vestberg, conseller delegat de l’empresa sueca, avança algunes de les seves novetats en equipaments. El vídeo té l’al·licient suplementari de veure en acció Vestberg, que havia sonat com a candidat a substituir Steve Ballmer en la direcció executiva de Microsoft.

 

8. Huawei. El mateix diumenge, però a les quatre de la tarda, la xinesa Huawei reunia premsa i clients al seu pavelló de la Fira de Montjuïc per presentar-nos un ‘smartphone’, una tauleta i un punt d’accés mòbil amb tecnologia 4G, a més d’un braçalet connectat.

 

A Mobile World Live TV, el canal de televisió oficial del MWC, només han entrevistat dos periodistes locals per conèixer l’impacte del congrés a la ciutat, i tots dos de l’ARA: en Dani Sánchez Ugart i Albert Cuesta. Aquest és el vídeo.