Skip to content

Toni Melgarejo, estudiant d’ENTI Sound, posa música a REWIND HISPANO 2020

Toni Melgarejo, estudiant d’ENTI Sound, posa música a REWIND HISPANO 2020

Toni Melgarejo és estudiant del Grau de Producció en Música i So per a la Indústria de l’Entreteniment a ENTI Sound i ara mateix la seva música ja l’han escoltada més de 20 milions de persones!

Junt amb altres músics, Toni va contribuir amb diverses peces al vídeo REWIND HISPANO 2020 del youtuber Alecmolon, un dels vídeos més vistos de finals d’any i on han participat altres youtubers i persones rellevants del món de les xarxes.
Si voleu saber com li va sorgir aquesta oportunitat i com ho ha viscut en Toni, us deixem aquí una petita entrevista que li hem fet.
Moltes gràcies i moltes felicitats per aquesta gran ocasió, Toni!

Parla’ns una mica sobre tu, quan i com descobreixes la teva passió per la música?
Des de sempre la música ha estat present a la meva vida. Als 12 anys vaig començar a prendre les meves primeres classes de guitarra i vaig formar una banda de rock a l’institut amb la qual assajàvem als esplais i actuàvem quan sorgia l’ocasió. La meva inquietud per la música ha fet que ara toqui també piano, baix, bateria i fins a un erhu (violí xinès) ha, ha, ha… Vaig ser seleccionat per tocar a l’última edició de Festival Altaveu. Actualment prenc classes de bateria i cada setmana assajo amb el meu grup com a guitarrista, a part de nous projectes que em van sorgint com el més recent en el que vaig actuar per al musical del “Gran Showman” del “Circ Universal”. Malgrat tot això, m’agrada més l’estudi que el directe i el que més m’omple és compondre, gravar i produir.

Tenies clar que volies estudiar una carrera musical? Què et va fer triar ENTI?
Al principi no vaig pensar en la música de manera professional. Vaig estudiar el batxillerat científic per estudiar una carrera convencional, tot i que a l’escollir la següent temàtica, “La música com a cura de malalties” en el meu treball de recerca (TR), es podia intuir el rumb que anava a prendre. Quan vaig trobar ENTI, ho vaig presentar als meus pares. Ells sabien que era la meva passió i ja no hi va haver marxa enrere.

La teva música s’ha escoltat en un vídeo amb més de 18 milions de visualitzacions! ¿Com t’ha sorgit aquesta oportunitat?
Jo era un d’aquests milions de seguidors de Alecmolon i en un dels seus vídeos buscava compositors per al seu projecte de l’Rewind 2020. Vaig enviar els meus treballs, idees i composicions i afortunadament vaig ser un dels 6 seleccionats.

Com vas abordar la teva composició principal al vídeo? Tenies clar com havia de ser? Et van donar alguna indicació sobre què volien o et van donar llibertat?
Quan Alec em va mostrar el fragment que havia de musicar, estava clar que tenia tres seccions: una humorística, una èpica i l’escena de Jaime Altozano així que Alec buscava una música que estigués definida en les diferents seccions però que formarà part d’un tot. Quan li vaig presentar la composició a Alec i Guille, els ha encantat.

Un dels YouTubers musicals més importants del moment, Jaime Altozano, toca la teva música al piano. Sabies que la tocaria ell o ha estat una sorpresa? Com et vas sentir?
En realitat no va ser una sorpresa ja que em van enviar les imatges de Jaime Altozano perquè els posés música. Per a mi va ser un autèntic plaer perquè li segueixo des de fa temps i la vaig compondre, fent-li un petit homenatge, utilitzant recursos musicals que sé que li agraden.

Com abordes una tasca com aquesta? Ens pots explicar com és el teu mètode de treball, quins programes fas servir, quines coses et serveixen d’inspiració?
Aquest projecte el vaig fer amb Bastián, que és xilè i causa de la diferència horària ens connectàvem de matinada durant moltes hores. A més va coincidir amb diversos treballs de la universitat, pel que van ser setmanes de poc dormir, però quan alguna cosa m’apassiona, això és el de menys. La composició la vaig fer amb Logic Pro X amb llibreries de Nucleous i vaig fer servir tot el maquinari que tenia a la meva disposició per aconseguir un millor resultat. A casa, tinc un petit home studio en el qual tinc guitarres elèctriques i acústiques, piano, baix, bateria, taula de mescles, controladors midi …

Estàs a segon de el grau de Producció de Música i So per a la Indústria de l’Entreteniment. Quina ha estat la teva experiència d’aprenentatge? A hores d’ara ¿quines són les teves aspiracions musicals, és a dir, cap a on vols encaminar el teu futur en la música? Les teves aspiracions han canviat des de que vas començar en el Grau?
Jo estic encantat, ajuda molt que els professors siguin grans professionals en actiu per que saben què és el que més ens pot ajudar en la nostra carrera. Les instal·lacions i el material de què disposem és del millor. Gràcies a tot això, les pràctiques realitzades aquí són els més similars al que ens trobarem en el nostre futur professional.
Els meus aspiracions no han canviat, el món audiovisual és el que més m’atrau, per això el meu somni és poder fer bandes sonores per a cinema, publicitat, videojocs …

Per acabar, quin consell (o consells) important per a tu li donaries a algú que s’estigui iniciant en el món de la producció musical?
El millor consell que podria donar a algú és que estudiï i es dediqui a allò que li ompli i sigui la seva passió sense importar-li el temps que utilitzi en això.

Si voleu seguir-lo a les xarxes socials per conèixer més de la seva música el trobareu a Instagram com @toni.mscn i a Twitter com @ToniMelgarejo

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!