Skip to content

Vols formar-te en Ciberseguretat? Responem als dubtes més freqüents

Vols formar-te en Ciberseguretat? Responem als dubtes més freqüents

Formarte en ciberseguridad

Formar-se en Ciberseguretat és una necessitat per als professionals digitals dels propers anys. Els atacs cibernètics a l’administració, les institucions o els particulars estan a l’ordre del dia i omplen els titulars d’informatius. Cada cop més el perfil professional d’expert en ciberseguretat és demanat per empreses i institucions governamentals, però encara hi ha molts dubtes sobre què és i com es pot rebre la formació adequada.

Aquí et responem a alguns dels dubtes més freqüents.

Què és la ciberseguretat?

La ciberseguretat és la branca de la informàtica i les telecomunicacions que té com a objectiu protegir tot l’entorn digital: telecomunicacions, aplicacions, bases de dades, web, aplicacions mòbils, jocs…

És necessari tenir experts en ciberseguretat?

L’augment de la digitalització comporta una major exposició que és aprofitada pels delinqüents per robar dades, extorquir o paralitzar l’activitat de les empreses i institucions. Els atacs són cada vegada més sofisticats i més difícils de detectar i contenir, per això es requereixen professionals altament especialitzats i qualificats.

Formar-me en ciberseguretat em portarà a una professió de futur?

Hi ha una creixent demanda de persones amb estudis en ciberseguretat.. La falta de titulacions universitàries en aquest àmbit fa que els cicles formatius siguin la gran pedrera de treballadors amb formació específica.

Però les empreses no tenen ja els seus experts en ciberseguretat?

De fet, la major part dels professionals de la ciberseguretat no tenen la formació adequada sinó que la compensen amb l’experiència. Però les empreses el que realment volen és gent amb formació específica.

Estudiar ciberseguretat em convertirà en un «hacker»?

Els hacker (persones que busquen les vulnerabilitats o forats als sistemes informàtics) són els professionals de la ciberseguretat més mediàtics, però no és la única sortida professional: equips de resposta a incidents, forenses informàtics, protecció d’infraestructures crítiques… les sortides són cada vegada més nombroses.

Què m’aporta formar-me en ciberseguretat a ENTI?

La constant evolució de les amenaces fa que sigui imprescindible l’adequació dels temaris a la realitat canviant. Per aquest motiu el fet de tenir professors que alhora són professionals en actiu del sector permet als nostres estudiants sortir amb els coneixements i competències que demanda el mercat.

Quines possibilitats laborals hi ha un cop fet el Cicle Formatiu en ASIX amb perfil Ciberseguretat?

Les persones amb CFGS amb la menció de ciberseguretat estan molt ben valorades pel mercat i la inserció laboral és del 100%. De fet, hi ha una creixent demanda no satisfeta de treballadors de ciberseguretat i això fa que sigui l’especialitat amb menys candidats per lloc de treball i per aquest motiu està entre els llocs de treball més ben pagats de l’àmbit TIC.

En ser una professió molt especialitzada, només trobaré feina en empreses del sector TIC?

No pensem només amb empreses tecnològiques sinó que cada vegada més les empreses no tecnològiques tenen els seus propis equips per protegir-se: bancs, salut, universitats o qualsevol empresa és susceptible de ser atacada i això implica la necessitat de ser més segura.

 

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!