Skip to content

Yuri Quintana parla de Serious Games amb representants el sector de la salut, la Ciberseguretat i els videojocs

Yuri Quintana parla de Serious Games amb representants el sector de la salut, la Ciberseguretat i els videojocs

Yuri Quintana xerrada

El doctor Yuri Quintana, professor de la Harvard Medical School i director del departament d’informàtica clínica al centre mèdic Beth Israel Deaconess, va estar a ENTI-UB per parlar amb alumnes i posteriorment amb representants del sector de la salut i de al formació en videojocs.

Amb molts anys de vinculació amb ENTI-UB, on es van portar a terme junt amb el Dr. Òscar García Pañella (el nostre director acadèmic) 4 edicions del Serious Games for Health & Sport ( actualment es porta a la nostra universitat germana del País Vasc EUNEIZ), el Dr. Quintana va posar grans exemples de com el disseny d’experiències gamificades pot reportar canvis en el comportament de pacients i ajudar-los a mantenir-se en tractaments o recuperació.

No només això, si no que el desenvolupament de eines i plataformes tecnològiques pot tenir un gran impacte en la manera com pacients i professionals de la salut interactuïn entre ells. Des del diagnòstic, el tractament o la mateixa recerca mèdica, el fet de que els creadors i desenvolupadors amb know-how tecnològic treballin de manera estreta amb el personal mèdic i els pacients, pot facilitar i abaratir molts dels punts on actualment hi ha més problemes. Com exemple va sorgir al possibilitat de dispositius que siguin capaços de capturar dades dels pacients a nivell mèdic amb prou qualitat i per tant útils en diagnòstic o en recerca. Sense el desplaçament del pacient a cap centre, els estudis mèdics es podrien beneficiar d’un nombre de casos molt més gran del que actualment hi ha, ja que els pacients no abandonarien aquests programes per l’inconvenient del desplaçament a un centre de salut.

A l’exposició no van faltar també els punts febles d’aquesta aproximació, com per exemple les necessitats de salvaguarda de les dades personals i clíniques, i per tant la necessitat de que els disseny d’aplicacions estigui també supervisat per experts en ciberseguretat.

Foto grup xerrada Quintana 2023

De nou, ENTI-UB es vincula amb experts e institucions del més alt nivell com Harvard Medical School i es projecta com a catalitzador entre acadèmics i empreses per establir ponts capa a noves possibilitats tant per professionals del sector hospitalari com per dissenyadors de videojocs, aplicacions i gamificació.

Us deixem aquí el vídeo de la presentació del Dr. Yuri Quintana i la sessió de preguntes posterior.

 

 

Més notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!